Konu
:
Züngül
Yalnız Mesajı Göster
Züngül
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Züngül
Züngül tarifi - Züngülün yapılışı - kilis yöresel tatlısı
Malzemeler
500 gr
üzüm bastığı (pestil)
2 su bardağı un
1 yumurta
1 kaşık kabartma tozu
2 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır
Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır
Servis tabağına alınarak üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir
Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul