Konu
:
Kıtır Kabak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kıtır Kabak Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıtır Kabak Tatlısı
Kıtır Kabak Tatlısı - Kıtır Kabak Tatlısı Tarifi
Kıtır Kabak Tatlısı
=malzemeler=
1 kg bal kabağı
1 kg şeker
1 kg sönmemiş kireç
5 kg su
=hazırlanışı=
Önceliklr kireç bir leğene konur
Üzerine su bırakılır
Bu vaziyette 1 gece bekletilir
Ertesi günü alltaki kireci oynatmadan suyun yarısı alınır
Kabaklar soyulur ve ince dilimlenir
Ayrılan bu suya yatırılır
Bir gece de bu vaziyette bekletilir
Ertesi günü kabak dilimleri duru suya çıkarılır ve süzgegece konarak suyu süzdürülür
Daha sonra tencereye konur
Üzerine şeker bırakılır
Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir
(Bu tatlının hep beyaz kabakla yapıldığı söylenir
Ama normal bal kabağıyla da hazırlanabilir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul