Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Elma Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Elma Tatlısı



SAKIZLI ELMA TATLISI


= Malzemeler=



6 Adet orta boy elma

9 çorba kaşığı toz şeker

45 su bardağı su

Yarım çay kaşığı gıda boyası

1 paket vanilyalı puding

35 su bardağı süt

1 paket mezeki sakızı

Yeterince dövülmüş fındık

Sakızlı Elma Tatlısı - Sakızlı Elma Tarifi


= Hazırlanışı =



Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şeker 45 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere içinde kaynatın 6 adet elmayı kabuklarını soyarak çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkartın

Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin Hafif pişmiş elmaları ocaktan alın Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın

Başka bir tencere içinde 35 su bardağı sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın Kaynamaya başlayınca içine sakızı atın Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın

Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına koyun üzerine vanilyalı pudingi dökün Son olarak irice dövülmüş fındıkları pudingin üzerine serperek servise hazırlayınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla