Konu
:
Asrarlı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Asrarlı Sütlaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asrarlı Sütlaç
Asrarlı Sütlaç Tarif - Ttalı Tarifleri - Sütlaç Tarifi
Malzemesi:
1 lt süt
1 çay bardağı pirinç
Zerde Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
3/4 su bardağı şeker ( 3’e bölünecek )
3 bardak su
Hazırlanışı:
Kaynayan süte yıkanmış pirinç eklenir
Kısık ateşte arasıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirilir
Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alınır
Sütlaç, kaseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırılır
Soğumaya bırakılır
Zerde Yapılışı:
Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinç eklenir
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirilir
Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte biri eklenir
Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edilir
Kalan şeker de eklenir
Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğutulmuş sütlaçların üzerine eklenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul