Konu
:
Halka Profiteröl
Yalnız Mesajı Göster
Halka Profiteröl
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halka Profiteröl
Hamuru için
50 gr tereyağı, 1 su bardağı su
1 su bardağı un, 2 yumurta
Dolgusu için
2
5 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta, 1 paket vanilya
Çesitli meyveler (frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü)
Sosu için
125 gr bitter çikolata, 20 gr tereyağı
PROFİTERÖL TARİFİ
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Tepsiye yağlı kağıt serin
Kağıdın üzerine 23 cm'lik bir çember çizin
Tereyağı ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın
Kaynayınca ateşten alarak unu ekleyin ve karıştırın
Tencereyi tekrar ocağa alarak pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5 dakika kavurun
Hamuru geniş bir cam kaseye alın
Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpın
Tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar alın ve çember oluşturacak şekilde birbirine yakın dizin
Fırına verdikten 20 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürün ve 40 dakika daha pişirin
Fırının kapağını açmadan soğumaya bırakın
Dolgusu için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin
Soğuyan profiterolü enine kesin ve içine krema sıkma torbası ile krema doldurun
Üzerine meyveleri dizin ve kapatın
Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü pişirip üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul