Yalnız Mesajı Göster

Çabuk Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Tatlı



Çabuk Tatlı tarifi - Çabuk Tatlı nasıl yapılır

Malzemeler


1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı irmik

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 damla limon suyu

15-2 bardak un

Şerbeti;

25 bardak şeker

3 bardak su



Hazırlanışı


Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurunKulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceğimiz için unu azar azar ekleyinFındık büyüklüğünde yapın- çok büyüyor çünkü-yağlanmış tepsiye dizin200 derecede iyice kızarana kadar pişirin

Şerbeti için şekeri ve suyu iyice çırpınŞeker iyice erisinŞerbet kaynamayacak sadece çırpılacakFırından çıkan tatlıyı kapaklı bir kaba alın,çırpılan suyu üstüne dökünTatlı çabuk soğuduğu için 1 saat içinde servis yapabilirsinizBu tatlının görüntüsü kemalpaşaya benziyor ama tadı daha güzel emin olunHerkese afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla