Konu
:
Çabuk Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Çabuk Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çabuk Tatlı
Çabuk Tatlı tarifi - Çabuk Tatlı nasıl yapılır
Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 damla limon suyu
1
5-2 bardak un
Şerbeti;
2
5 bardak şeker
3 bardak su
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edeceğimiz için unu azar azar ekleyin
Fındık büyüklüğünde yapın- çok büyüyor çünkü-yağlanmış tepsiye dizin
200 derecede iyice kızarana kadar pişirin
Şerbeti için şekeri ve suyu iyice çırpın
Şeker iyice erisin
Şerbet kaynamayacak sadece çırpılacak
Fırından çıkan tatlıyı kapaklı bir kaba alın,çırpılan suyu üstüne dökün
Tatlı çabuk soğuduğu için 1 saat içinde servis yapabilirsiniz
Bu tatlının görüntüsü kemalpaşaya benziyor ama tadı daha güzel emin olun
Herkese afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul