Konu
:
Kayıkta Kabak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayıkta Kabak Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayıkta Kabak Tatlısı
Kayıkta Kabak Tatlısı Tarifi - Kayıkta Kabak Tatlısı Yapılışı - Kayıkta Kabak Tatlısı Malzemeleri
malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudraşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
İç malzeme için
2 dilim balkabağı
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı su
Yumurta akı ve yoğurdu çukur bir kapta mikserle çırpın
Un, kabartma tozu ve pudraşekerini ilave edip yoğurun
Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın
Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Tencereye alıp üzerine şeker serpin ve suyu ilave edin
Orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın
Üzerlerine ceviz serpin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul