Konu
:
Limonlu Paluze
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Paluze
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Paluze
soğuk tatlılar - limonlu muhallebili tatlı
Limonlu paluze malzemeleri
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı file badem
Süslemek için:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
Taze nane yaprakları
Böğürtlen
Limonlu paluze hazırlanışı
Limonlu paluze : Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin
Kalan suyu bir tencerede kaynatın
Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin
Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
Şekeri ekleyip karıştırın
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin
Ocaktan alıp file bademi ekleyin
Ilınmaya bırakın
Paliuzeyi servis kaselerine paylaştırın
Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile servis yapın
Afiyet olsun
Limonlu paluze artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul