Konu
:
Krem Şantili Kestane
Yalnız Mesajı Göster
Krem Şantili Kestane
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Şantili Kestane
Kestane Tatlısı - Şantili Kestane
Malzeme:
1/2 kg
kestane
2 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 bardak süt
1 tutam tuz
1 defne yaprağı
Yapılışı:
Defne yaprağı, tuz ve kestaneleri bir tencereye doldurup, soğuk su koyun
Yarım saat kadar kaynatın
Kabuklarını ve iç kabuklarını soyup, makinadan geçirip püre yapın
Bu pürenin üzerine toz şekeri ve sıcak sütü döküp, macun haline getirin
Bu kabı kaynar su dolu bir tencereye oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin
Sonra küçük kâselere alıp, buzdolabına kaldırın
Süt ile krem şantiyi hazırlayın
Servis yapmadan önce üzerine sıkarak süsleyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul