Yalnız Mesajı Göster

Krem Şantili Kestane

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Şantili Kestane



Kestane Tatlısı - Şantili Kestane
Malzeme:


1/2 kg kestane

2 çay bardağı toz şeker

1/2 su bardağı süt

1 paket kremşanti

1 bardak süt

1 tutam tuz

1 defne yaprağı

Yapılışı:


Defne yaprağı, tuz ve kestaneleri bir tencereye doldurup, soğuk su koyun Yarım saat kadar kaynatın Kabuklarını ve iç kabuklarını soyup, makinadan geçirip püre yapın Bu pürenin üzerine toz şekeri ve sıcak sütü döküp, macun haline getirin Bu kabı kaynar su dolu bir tencereye oturtup, koyulaşıncaya kadar pişirin Sonra küçük kâselere alıp, buzdolabına kaldırın Süt ile krem şantiyi hazırlayın Servis yapmadan önce üzerine sıkarak süsleyin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla