Yalnız Mesajı Göster

Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Yufkası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Yufkası



ramazan tatlıları - ramazanda yapılan tatlılar - güllaç nasıl hazırlanır

Malzemeler

18 adet güllaç yufkası

8 bardak süt

5 bardak şeker

1 bardak çekilmiş ceviz

İsterseniz az da olsa gül suyu

2 adet nar(olgun olsun)

Hazırlanışı


Sütü şekeri karıştırın ve kaynatınYufka yapraklarını tek tek sütle ıslatınYarısının ortasına ceviz içi dökünKalan yufkaları ıslata ıslata üzerine koyunÜstüne kalan sütü dökünSoğutup üstüne nar tanelerini döküp servis yapın

2 Tarif

Malzemeler

Çok ince açılmış güllaç yufkası

3 kilo süt

750 gr toz şeker

250 gr rendelenmiş ceviz içi

250 gr hindistan cevizi

500 gr pudra şekeri

100 gr çekilmiş antep fıstık içi

Hazırlanışı

Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir Süsleme yapılarak servise hazırlanır Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla