Konu
:
Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Yufkası
Yalnız Mesajı Göster
Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Yufkası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaç Nasıl Yapılır - Güllaç Yufkası
ramazan tatlıları - ramazanda yapılan tatlılar - güllaç nasıl hazırlanır
Malzemeler
18 adet güllaç yufkası
8 bardak süt
5 bardak şeker
1 bardak çekilmiş ceviz
İsterseniz az da olsa gül suyu
2 adet nar(olgun olsun)
Hazırlanışı
Sütü şekeri karıştırın ve kaynatın
Yufka yapraklarını tek tek sütle ıslatın
Yarısının ortasına ceviz içi dökün
Kalan yufkaları ıslata ıslata üzerine koyun
Üstüne kalan sütü dökün
Soğutup üstüne nar tanelerini döküp servis yapın
2
Tarif
Malzemeler
Çok ince açılmış güllaç yufkası
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra şekeri
100 gr çekilmiş antep fıstık içi
Hazırlanışı
Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır
Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır
Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir
3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir
Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir
Süsleme yapılarak servise hazırlanır
Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz
Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul