Konu
:
Meyveli Lokum Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Lokum Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Lokum Tatlısı
Meyveli Lokum Tatlısı Tarifi - Meyveli Lokum Tatlısının Yapılışı - Meyveli Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler
5 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı Şeker
2 Orta Boy Muz
2 Paket Vanilya
100 Gr
Margarin
5 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
1 Paket Muzlu Puding
2,5 Su Bardağı Süt (Muzlu Puding İçin)
7-8 Kuru İncir
1 Su Bardağı Ceviz Veya Fındık (İri Dövülmüş)
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak incirleri üzerlerini aşacak kadar kaynar su ilave ederek incirleri yumuşayana dek haşlayalım ve bekletelim
Tencereye unu şekeri ve sütü alıp çırpma teliyle karıştıralım
Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim
Kremayı ateşten allıp margarin eritmeden ilave edelim vanilyaları da ekleyip mikserle 2 dk
çırpalım
Köşeli bir kalıba veya tepsiye Hindistan cevizini yayalım Üzerine kremayı yayalım
Ayrı bir tencerede muzlu pudingi, sütle koyulaşana dek pişirerek soğuyan kremanın üzerine düzgünce yayalım
Üzerine ceviz serperek buzdolabında birkaç saat soğuyana dek bekletelim
Sonra sertleşen kremayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde keserek 4 eşit kare elde edelim
İncirlerin yarısını bir karenin orta kısmına, diğer yarısını başka bir karenin ortasına dizelim
2 muzu ise ayrı ayrı karelerin ortalarına uzunlamasına yerleştirelim
Ve her krema karesini muzlar ve incirler ortada kalacak şekilde rulo yaparak saralım
Kat yerleri alta gelecek şekilde çevirip 3-4 cm’lik dilimler halinde keselim ve buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul