Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Balkabaklı Revani

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Balkabaklı Revani



Portakallı Balkabaklı Revani Tarifi - Portakallı Balkabaklı Revani Yapılışı - Portakallı Balkabaklı Revani Nasıl Yapılır - Oktay Usta Portakallı Balkabaklı Revani Tatlı

Malzeme Listesi:


4 Yumurta

1 Su B Toz Şeker

1 Çay B İrmik

1 Pk Kabartma Tozu

4 Çorba K Un

1 Çorba K Portakal Kabuğu Rendesi


Üzeri İçin:


1 Kg Balkabağı

6 Çorba K Toz Şeker

1 Çay B Su


Şerbeti İçin:


2 Su B Toz Şeker

3 Su B Su

1 Dilim Limon


Süslemek İçin:


Ceviz

Hindistan Cevizi

Toz Fıstık


Hazırlanışı:


Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıp ılırken kekimizi hazırlıyoruz Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve şekeri ilave ederek mikserle çırpıyoruz


Şeker eriyip köpürene kadar çırpmaya devam ediyoruz İçine irmiği, kabartma tozunu, unu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz


Karışımı yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Revanimiz pişince ılıması için bekletiyoruz Ilıyan şerbeti, ılımış olan kekimize döküyoruz ve şerbeti çekmesini bekliyoruz


Balkabaklı püre için; ayıklanmış, doğranmış balkabaklarını bir tencereye alıyoruz Üzerine toz şekeri ve suyu ilave ederek pişiriyoruz Pişirdiğimiz balkabağını püre haline getiriyoruz


Püremizi de revaninin üzerine döküp spatulayla yayıyoruz Tatlımızı ceviz, hindistan cevizi ve toz fıstıkla süslüyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla