Konu
:
Portakallı Balkabaklı Revani
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Balkabaklı Revani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Balkabaklı Revani
Portakallı Balkabaklı Revani Tarifi - Portakallı Balkabaklı Revani Yapılışı - Portakallı Balkabaklı Revani Nasıl Yapılır - Oktay Usta Portakallı Balkabaklı Revani Tatlı
Malzeme Listesi:
4 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
1 Çay B
İrmik
1 Pk
Kabartma Tozu
4 Çorba K
Un
1 Çorba K
Portakal Kabuğu Rendesi
Üzeri İçin:
1 Kg Balkabağı
6 Çorba K
Toz Şeker
1 Çay B
Su
Şerbeti İçin:
2 Su B
Toz Şeker
3 Su B
Su
1 Dilim Limon
Süslemek İçin:
Ceviz
Hindistan Cevizi
Toz Fıstık
Hazırlanışı:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıp ılırken kekimizi hazırlıyoruz
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve şekeri ilave ederek mikserle çırpıyoruz
Şeker eriyip köpürene kadar çırpmaya devam ediyoruz
İçine irmiği, kabartma tozunu, unu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Karışımı yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Revanimiz pişince ılıması için bekletiyoruz
Ilıyan şerbeti, ılımış olan kekimize döküyoruz ve şerbeti çekmesini bekliyoruz
Balkabaklı püre için; ayıklanmış, doğranmış balkabaklarını bir tencereye alıyoruz
Üzerine toz şekeri ve suyu ilave ederek pişiriyoruz
Pişirdiğimiz balkabağını püre haline getiriyoruz
Püremizi de revaninin üzerine döküp spatulayla yayıyoruz
Tatlımızı ceviz, hindistan cevizi ve toz fıstıkla süslüyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul