Yalnız Mesajı Göster

Şekerpare Tarifi

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerpare Tarifi



1 adet Hazır Pandispanya

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı Granül Kahve tramisu tatlısı

2 çorba kaşığı Toz Şeker

2 çorba kaşığı kakao

4 su bardağı süt (sos için)

1 adet yumurta (sos için)

200 Gr labne peyniri (sos için)

3 Kahve Fincanı un (sos için)

3 Kahve Fincanı Toz şeker (sos için)

Tarifin Hazırlanışı

Önce kremamızı hazırlayalım Bunun için süt, un, yumurta ve toz şekeri bir tencereye alıp blendırdan geçirelim Ocağa koyup, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirelim, soğuması için bekletelim Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe ve toz şekeri karıştıralım İkiye ayırdığımız pandispanyaların iç yüzlerini bu suyla ıslatalım Bu arada soğuyan kremanın içine bir paket labne peynirini ekleyip, karıştırarak iyice yedirelim Kremanın yarısını servis tabağındaki pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürüp, dağıtalım Diğer pandispanya katını üzerine kapatıp, kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayalım

Alıntı Yaparak Cevapla