Konu
:
Zırva - Osmanlı Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Zırva - Osmanlı Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zırva - Osmanlı Tatlısı
Zırva Nedir - Zırva Nasıl Yapılır - Osmanlı Aşuresi Zırva - Zırva Tarifi - Zırva Kelime Kökeni
Topkapı Sarayı 1471 Fatih Devri Yemekleri Prof
Süheyl Ünver
(Pekmezli aşure)
Malzemeler (6 porsiyon)
Nişasta buğday (1 su bardağı) 100 gr
Kuru kayısı 100 gr
Kuru incir 100 gr
Çekirdeksiz kuru üzüm, İzmir üzümü 100 gr
Hurma 100 gr
Üzüm pekmezi (1 su bardağı) 150 gr
Toz şeker (1,5 su bardağı) 250 gr
İçme suyu (7 su bardağı) 1,5 litre
Çam fıstığı (2,5 çorba kaşığı) 50 gr
Bir akşam önce kayısı, üzüm ve incir ayıklayıp yıkayın
Hurmanın çekirdeklerini çıkartın , hepsini istenen büyüklükte doğrayarak içme suyunda ıslatın
Ertesi gün, derin kapta su, nişasta ve şekeri orta ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin
Aynı anda başka tencerede pekmez ve ıslatılmış meyveleri orta ateşte 5 dakika birlikte kaynatın
Pekmez ve meyveleri pişmekte olan nişastaya ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin
Ateşten alın ve servis yapılacak tabaklara paylaştırın
Soğutulmuş biçimde yenen zirvanın üzeri servis öncesi çam fıstığı ile süslenir
Yaz mevsiminde kaymaklı veya vanilyalı dondurma ile tüketilmesi lezzetini artırır
Zırva - Osmanlı Aşuresi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul