Konu
:
Fırında Kadayıflı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kadayıflı Sütlaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kadayıflı Sütlaç
fırın sütlaç - kadayıflı sütlaç nasıl yapılır - fırında kadayıflı sütlaç yapımıMalzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Kadayıf için;
150 gr kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
2 cay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Pirinçleri 2-3 su yıkayın, orta boy bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin
Şişip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın
1 litre sütten küçük bir kaseye süt ayırın içine nişastayı ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak eritin
Pirinçler yumuşayınca sütü ve şekeri tencereye katın, kaynayana kadar orta ateşte karıştırın
Tencerede kaynayan süte ayırdığınız kasedeki sütün tamamını ekleyin, 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin
Ocağı kapatın, sütlaçtan 1-1,5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ekleyerek çırpın
Kalan sütlaçları küçük kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin
Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırın tepsisine yerleştirin ve yarılarına gelecek kadar su koyarak fırınlayın
Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın, ılık yada soğuk servis yapın
Kadayıfın hazırlanışı; önce tereyağını bir tavada eritin ve ufaladığınız kadayıfı kısık ateşte kavurmaya başlayın
Kızarmaya başlayınca da ceviz ve şekeri ekleyin
Biraz daha kavurun en son tarçını da ekleyip sütlaçların üzerine serpin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul