Konu
:
Saray Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Saray Baklavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Baklavası
Saray Baklavası Tarifi - Saray Baklavası Yapılışı - Saray Baklavası Nasıl Yapılır - Dr Oetker Saray Baklavası
Malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka
150 g eritilmiş tereyağı
Şurup:
425 g (2,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
İç malzeme:
1 poşet Dr
Oetker Tavukgöğsü
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
1 paket (200 g) labne peyniri
100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz
Hazırlanışı:
Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin
5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin
Orta ateşte sürekli karıştırak pişirin
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarin ilave edin
3-4 dakika daha pişirmeye devam edin
Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın
Labne peynirini mikser ile 1 dakika çırpın
Üzerine soğumuş tavukgöğsünü ilave edip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın
Baklavalık yufkalardan ikişer adet alıp yağlanmış 24x33 cm boyutlarındaki kalıbın içine yerleştirin
Yumurta fırçası yardımı ile yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürün
Bir yemek kaşığı kırılmış ceviz serpiştirin
Yufkanın yarısına aynı işlemi uygulayın
Üzerine hazırladığınız tavukgöğsünü yayın ve ceviz serpin
Tavukgögsünün üzerine kalan yufkaları aynı şekilde sıralayın
Bıçak yardımı ile baklava şeklinde dilimleyin
Üzerine kalan tereyağını yayın ve pişirin
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin
Üzerine hazırlamış olduğunuz soğuk şurubu dökün
Ilık veya soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul