Konu
:
Antep Fıstıklı Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Tatlı
Antep Fıstıklı Tatlı Tarifi - Antep Fıstıklı Tatlı Yapılışı - Antep Fıstıklı Tatlı Nasıl Yapılır - Dr Oetker Antep Fıstıklı Tatlı
Malzemeler:
400 g (3,5-4 su bardağı) un
1 poşet Dr
Oetker Instant Maya
250 g eritilmiş margarin
1 yumurta
1 poşet Dr
Oetker Gourmet Şekerli Vanilin
İç malzeme:
150 g (1,5 su bardağı) öğütülmüş Antep fıstığı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
Şurup:
425 g (2,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın
Eritilmiş margarin, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun
Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin
Öğütülmüş Antep fıstığı, toz şeker ve sütü karıştırın
Mayalanmış hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun
Hamuru ikiye bölüp her bir parçayı merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın
Üzerlerine Antep fıstıklı karışımı ince olarak yayın
Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile 2-3 cm genişliğinde dilimleyin
Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı sıralayın
20 dakika bekletip pişirin
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın
Ocaktan alıp 2 dakika bekletin
Soğumuş ruloların üzerine sıcak şurubu dökün
Soğutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul