Konu
:
Rondo tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Rondo tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rondo tatlısı
Malzemeler:
•1su bardağı ılık süt
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 paket yaş maya,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
•Alabildiği kadar un
•İçini doldurmak için çilekli, kakaolu ya da sade kremşanti
Şerbeti için: 4 su bardağı su,5 su bardağı şeker, limon (şerbeti ve hamurlar ılık olucak)
Yapılışı: Malzemeleri sırasıyla koyup kulak memesi yumuşaklılığında bir hamur yapılır ve hamur ikiye bölünür
Merdaneyle 5mm
Kalınlığında açılır
Yuvarlak kalıp yardımıyla daireler kesilir (veya kalpli başka şekillerde kalıplarda kullanabilirsiniz)
Çıkan daireler yağlanmış tepsiye dizilir
İkinci hamuru da açtıktan sonra aynı şekilde daireler kesilir fakat bunların üzerine de daha küçük bir kalıp kullanarak(kola kapağı olabilir) delik oluşturulur
Yani ortası delik bir halka oluşturulur
Bu halkaları tepsideki dairelerin üzerine yerleştirip 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Fırından çıktıktan sonra şerbeti üzerine döküp soğuduktan sonra içlerini kremşanti ile doldurulur
Afiyet olsun
Not: içinde 1 paket yaş maya ve 1 paket kabartma tozu var yanlış okumadınız yani bu konuda hiç terettüt etmeyin yumuşacık pofuduk pofuduk oluyorlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul