Konu
:
Krep Hamuru (Klasik)
Yalnız Mesajı Göster
Krep Hamuru (Klasik)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep Hamuru (Klasik)
Malzemeler
2
5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yemeğin Tarifi
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın
Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın
Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir
Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın
Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin
Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın
Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin
Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz
DİKKAT!
Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul