Yalnız Mesajı Göster

Krep Hamuru (Klasik)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Hamuru (Klasik)



Malzemeler

25 çay fincanı un

3 yumurta

2 su bardağı süt

1/2 çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı sıvı yağ



Yemeğin Tarifi

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırınYağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırınKrep hamurunun pütürsüz olması gerekir


Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin


Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz


DİKKAT!


Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla