Yalnız Mesajı Göster

Krep Hamuru (Sufle)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Hamuru (Sufle)



Malzemeler

25 çay fincanı un

5 yumurta

2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış)

15 su bardağı süt

3/4 su bardağı su

1 tutam tuz

TATLI KREPLER İÇİN

4 kaşık şeker

vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir)



Yemeğin Tarifi

(Daha hafif, gevrek krepler için)


Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır Bunun için Fransız Mutfağında ?krep sufle? adıyla sunulmaktadır


Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin



Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın


Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın


NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla