06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Irmikli Vişne Muhallebili Tatlı
irmikli tatlılar - irmikli tatli tarifi - irmikli tatlı tarifleri
.jpg)
Malzemeler;
İrmikli tatlı için;
1 litre süt,
14 kaşık irmik,
14 kaşık toz şeker,
2 paket vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Vişneli muhallebi için;
1 litre vişne suyu,
6 kaşık tepeleme nişasta,
1 paket vanilya,
Üstü için;
1 poşet krem şanti,
Şanti için;1 bardak soğuk süt,
Nar taneleri,
Minik kalp süsler
Yapılışı;
1 litre sütün içine irmik-şeker-vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip,muhallebi gibi pişirin
Ayrı bir tencere de 1 Litre vişne suyunun içine nişasta ve vanilyayı ekleyip,muhallebi kıvamında pişirin
Kalp şeklinde ki bir kalıbı ıslatın ve irmikli muhallebiyi kalıba dökün
Üzerine sürekli karıştırarak soğuttuğunuz vişneli muhallebiyi yayın
Kalp şeklinde ki kalıbı buzdolabında 2-3 saat bekletin
Soğuyan kalıbı servis tabağına geçirin
Üzerine minik kalplerden yerleştirip,kenarlarına hazırladığınız krem şantiden sıkın
Krem şantilerin tam ortasına nar taneleri yerleştirip,servis yapın
"Afiyet Olsun"
|
|
|