Yalnız Mesajı Göster

Irmikli Vişne Muhallebili Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Irmikli Vişne Muhallebili Tatlı



irmikli tatlılar - irmikli tatli tarifi - irmikli tatlı tarifleri

Malzemeler;

İrmikli tatlı için;

1 litre süt,

14 kaşık irmik,

14 kaşık toz şeker,

2 paket vanilya,

1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Vişneli muhallebi için;

1 litre vişne suyu,

6 kaşık tepeleme nişasta,

1 paket vanilya,
Üstü için;

1 poşet krem şanti,

Şanti için;1 bardak soğuk süt,

Nar taneleri,

Minik kalp süsler


Yapılışı;


1 litre sütün içine irmik-şeker-vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip,muhallebi gibi pişirin

Ayrı bir tencere de 1 Litre vişne suyunun içine nişasta ve vanilyayı ekleyip,muhallebi kıvamında pişirin

Kalp şeklinde ki bir kalıbı ıslatın ve irmikli muhallebiyi kalıba dökün

Üzerine sürekli karıştırarak soğuttuğunuz vişneli muhallebiyi yayın

Kalp şeklinde ki kalıbı buzdolabında 2-3 saat bekletin

Soğuyan kalıbı servis tabağına geçirin

Üzerine minik kalplerden yerleştirip,kenarlarına hazırladığınız krem şantiden sıkın

Krem şantilerin tam ortasına nar taneleri yerleştirip,servis yapın

"Afiyet Olsun"

Alıntı Yaparak Cevapla