Konu
:
Yunan Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yunan Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı Nasıl Yapılır - Krem Şantili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Yumurta ve 1 su bardağı şeker iyice çırpılır
Sıvıyağ, hindistan cevizi, galeta unu, çekilmiş ceviz içi, tarçın, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır
Yağlanmış kare borcama dökülüp 155 derecede 25 dk pişirilir
Fırından çıkarılıp soğutulur
Diğer yanda 2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ve limon suyu kaynatılarak şerbet yapılır, soğuyan kekin üzerine şerbet sıcak olarak eşit dökülür
Soğuduktan sonra krem şanti süt ile çırpılıp üzerine yayılır
Buzdolabında 2 saat bekletilip servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul