Konu
:
Mabeyn Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Mabeyn Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mabeyn Tatlısı
Osmanlı tatlısı - mabeyn tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:
1 kilo baklavalık un
3 adet yumurta
2 su bardağı su
10 gram tuz
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı
1 kilo şerbeti için şeker
250 gram ceviz içi
Hazırlanışı:
Unu geniş bir yere ortasını açarak dökün
Yumurtanın sarısını, yağı ve unu açtığınız yere ekleyin
Tuz ve suyu da ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
Hamur hazır hale gelince yarım saat bekletin
Hazır olan hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın
Daha sonra nişasta yardımıyla bu yuvarlakları çok ince olacak şekilde merdane veya oklavayla açın
Açtığınız yufkalardan birini düz bir yere yayarak daha önceden hazırladığınız çekilmiş ceviz içini bu yufkanın üzerine yaydırın
Çok ince oklava yardımıyla hamuru oklavaya sardırın
Sardıktan sonra oklavayı ortasından çekin
Mabeyin tatlısının şekil alacak şekilde bıçak yardımıyla oval kesin
Oval şekilde daha önceden yağlanmış tepsiye dizin
Fırına vermeden önce üzerine beyaz kağıt kapatın
Bunun nedeni tatlının hamuru ince olduğundan fazla kızarmaması içindir
Fırındaki tatlıyı pişirmeden önce şekeri bir kapa boşaltıp 1 litre suyla kaynatarak şerbeti hazırlayın
Fırından sıcak çıkardığınız tatlının üzerine sıcak olarak dökün
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul