Yalnız Mesajı Göster

Mabeyn Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mabeyn Tatlısı



Osmanlı tatlısı - mabeyn tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:


1 kilo baklavalık un

3 adet yumurta

2 su bardağı su

10 gram tuz

Yarım kilo nişasta

400 gram tereyağı

1 kilo şerbeti için şeker

250 gram ceviz içi

Hazırlanışı:


Unu geniş bir yere ortasını açarak dökün Yumurtanın sarısını, yağı ve unu açtığınız yere ekleyin Tuz ve suyu da ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun Hamur hazır hale gelince yarım saat bekletin Hazır olan hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın


Daha sonra nişasta yardımıyla bu yuvarlakları çok ince olacak şekilde merdane veya oklavayla açın Açtığınız yufkalardan birini düz bir yere yayarak daha önceden hazırladığınız çekilmiş ceviz içini bu yufkanın üzerine yaydırın Çok ince oklava yardımıyla hamuru oklavaya sardırın Sardıktan sonra oklavayı ortasından çekin Mabeyin tatlısının şekil alacak şekilde bıçak yardımıyla oval kesin Oval şekilde daha önceden yağlanmış tepsiye dizin


Fırına vermeden önce üzerine beyaz kağıt kapatın Bunun nedeni tatlının hamuru ince olduğundan fazla kızarmaması içindir Fırındaki tatlıyı pişirmeden önce şekeri bir kapa boşaltıp 1 litre suyla kaynatarak şerbeti hazırlayın Fırından sıcak çıkardığınız tatlının üzerine sıcak olarak dökün



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla