Konu
:
Sabuni Helva
Yalnız Mesajı Göster
Sabuni Helva
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sabuni Helva
helva tarifi - sabuni helva nasıl yapılır
Malzeme:
1,5 su bardağı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
3 su bardağı su
250 gr bal
250 gr çekilmiş badem içi
50 gr Teremyağ
Tarifi:
Balı su ilave etmeden bir kapta benmari usulü ısıtın
Nişastayı su ile eritip tencereye süzün
Nişastayı ve çekilmiş badem içini ekleyin
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin
Helva koyu bir kıvama gelince Teremyağını ilave edin
Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika daha kavurun
Ocaktan alın
İnce çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul