Konu
:
Kadayıflı Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Sütlaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Sütlaç
Sütlaçlı Kadayıf - Kadayıflı Tatlılar - Kadayıfla Yapılan Tatlılar - Tel Kadayıflı Sütlaç - Sütlaçlı Tel Kadayıf
Malzemeler:
arım kg tel kadayıf
1 paket tereyağı
Sütlaç için:
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı pirinç
2 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce sütlaç hazırlanır
Pirincin üzerine su konur, kısık ateşte şeklini kaybedene kadar pişirilir
Sonra tencereye süt, şeker, nişasta pirinç unu ve haşlanmış pirinç konur
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir
Diğer yandan şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Tereyağı eritilir ve ılıtılır
Tel kadayıfın üzerine dökülür
Parmak uçlarıyla tel tel ayırarak birbirine yedirilir
Sonra tereyağlı kadayıftan bir komposto kasesini kapsayacak miktarda alınır
Kaseye yerleştirilir
Ortasına yeteri kadar sütlaç konur ve kasenin şekline göre kapatılır
Yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul