Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Lokma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Lokma



Tahinli Lokma Tarifi - Tahinli Lokma Yapılışı - Tahinli Lokma Nasıl Yapılır - Tahinli Lokma Malzemeleri

Malzemeler:

Şurup:

600 g (3,5 su bardağı) toz şeker

500 ml (2,5 su bardağı) su

1 tatlı kaşığı limon suyu


Hamur:

1 paket Dr Oetker Saray Lokması

1 yemek kaşığı sıvı yağ

350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su


Kızartmak için:

Sıvı yağ


Üzeri için:

200 g (1 su bardağı) tahin


Hazırlanışı:

Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın


Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamurun hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 45-60 dakika bekletin



Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın Mayalanan hamuru bir kez daha yoğurun Avucunuzun içine hamur alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamurdan sıvı yağa batırılmış tatlı kaşığı ile parçalar kopartıp kızgın yağın içine atın Hafifçe kızarınca yağdan çıkartın Hamurun tamamını bu şekilde kızarttıktan sonra lokmaları bir kez daha kızgın yağda iyice kızartın Bir kevgir yardımı ile yağdan aldığınız lokmaları soğuk şuruba atın ve yaklaşık 1 dakika bekletin Daha sonra servis tabağına alın Ilık veya soğuk olarak üzerlerine tahin dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla