Yalnız Mesajı Göster

Revani - Oktay Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Revani - Oktay Usta



Revani Tarifi - Revani Yapılışı - Revani Nasıl Yapılır - Revani Malzemeleri

Malzemeler:


4 Yumurta

1 Su B Toz Şeker

1 Su B İrmik

2 Çorba K Tereyağı

1 Pk Vanilya

1 Pk Kabartma Tozu

1 Su B Un


Üzeri İçin:

1 Su B Hindista Cevizi

1 Çorba K Kakao

Kaymak


Şerbeti İçin:

4 Su B Su

3,5 Su B Toz Şeker

Yarım Limon


Hazırlanışı:


İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz Yumura ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz


Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz


Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz


Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz Çemberleri çıkartıyoruz Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla