Konu
:
Revani - Oktay Usta
Yalnız Mesajı Göster
Revani - Oktay Usta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Revani - Oktay Usta
Revani Tarifi - Revani Yapılışı - Revani Nasıl Yapılır - Revani Malzemeleri
Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
1 Su B
İrmik
2 Çorba K
Tereyağı
1 Pk
Vanilya
1 Pk
Kabartma Tozu
1 Su B
Un
Üzeri İçin:
1 Su B
Hindista Cevizi
1 Çorba K
Kakao
Kaymak
Şerbeti İçin:
4 Su B
Su
3,5 Su B
Toz Şeker
Yarım Limon
Hazırlanışı:
İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz
Soğumaya bırakıyoruz
Yumura ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz
Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz
Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz
Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz
Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz
Çemberleri çıkartıyoruz
Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul