Yalnız Mesajı Göster

Damla Sakızlı Muzlu Rulo Muhallebi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damla Sakızlı Muzlu Rulo Muhallebi





Malzemeler:


1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı un

2-3 parça damla sakızı (veya bir paket vanilya)

3-4 yemek kaşığı tereyağı

2-3 adet fazla olgunlaşmamış muz

yarım su bardağından fazla hindistan cevizi (veya mutfak robotunda çekilmiş kakaolu bisküvi)

süslemek için ceviz, arzuya göre kavrulmuş şekerli kadayıf

Yapılışı:


Un ve tozşekeri orta boy bir tencerede karıştırıp sütü karıştırarak ilave edin ve kabarcık oluşmaya başlayana kadar orta kısık ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin

Damla sakızını varsa havanda bir yemek kaşığı tozşekerle döverek toz haline getirin

Kullanıyorsanız tereyağını ve damla sakızını kremaya ilave edip karıştırın ve altını kapatın

Su ile ıslatıp fazlasını döktüğünüz dikdörtgen cam bir tepsiye muhallebiyi döküp düzelterek soğumaya bırakın Su muhallebinin yapışmasını önleyecektir

Geniş bir tabağa hindistan cevizini veya kakaolu bisküvi kırıntılarını alın Soğumuş muhallebiyi tercihen spatulanızın genişliğinde dikdörtgenlere kesin

Spatula ile muhallebiyi hindistan cevizli tabağa alın ve kenarına aynı uzunlukta muz parçası koyun ve spatula ile iterek muhallebiyi muzun etrafına dolayın

Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla