Konu
:
Damla Sakızlı Muzlu Rulo Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Damla Sakızlı Muzlu Rulo Muhallebi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damla Sakızlı Muzlu Rulo Muhallebi
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
2-3 parça damla sakızı (veya bir paket vanilya)
3-4 yemek kaşığı tereyağı
2-3 adet fazla olgunlaşmamış muz
yarım su bardağından fazla hindistan cevizi (veya mutfak robotunda çekilmiş kakaolu bisküvi)
süslemek için ceviz, arzuya göre kavrulmuş şekerli kadayıf
Yapılışı:
Un ve tozşekeri orta boy bir tencerede karıştırıp sütü karıştırarak ilave edin ve kabarcık oluşmaya başlayana kadar orta kısık ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin
Damla sakızını varsa havanda bir yemek kaşığı tozşekerle döverek toz haline getirin
Kullanıyorsanız tereyağını ve damla sakızını kremaya ilave edip karıştırın ve altını kapatın
Su ile ıslatıp fazlasını döktüğünüz dikdörtgen cam bir tepsiye muhallebiyi döküp düzelterek soğumaya bırakın
Su muhallebinin yapışmasını önleyecektir
Geniş bir tabağa hindistan cevizini veya kakaolu bisküvi kırıntılarını alın
Soğumuş muhallebiyi tercihen spatulanızın genişliğinde dikdörtgenlere kesin
Spatula ile muhallebiyi hindistan cevizli tabağa alın ve kenarına aynı uzunlukta muz parçası koyun ve spatula ile iterek muhallebiyi muzun etrafına dolayın
Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul