Yalnız Mesajı Göster

Kolay Milföy Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Milföy Tatlısı



milföylü tatlı - milföylü şerbetli tatlı - milföy hamuruyla tatlı nasıl yapılır
Kullanılacak Malzemeler


2 çorba kaşığı limon suyu

2 su bardağı şeker

Sade pasta kremi( hazır)

1 bardak erimiş margarin (veya tereyağ)

500 gr yufka

1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanma Şekli


2 su bardağı şekere 1,5 su koyarak şurup hazırlayın İneceğine yakın limon suyunu dökün Bir kenara koyun soğusun Pasta kremini hazırlayın Cam fırın tepsisini yağlayın kenarlardan sarkacak şekilde yufkayı tepsiye yayın Diğer yufkaları tepsinin boyunda kesin


Tepsiye bir yufka üzerine erimiş yağ gezdirin onun üstüne krema koyup tepsinin her yerine yayın Elinizdeki yufka krema bitene kadar işlem devam edin En üste de yağ sürüp yanda fazla olan yufkaların üstüne kapatın Hamuru boyuna üç parçaya bölün(İçinin iyi pişmesi hamurun kabarmaması için) Tepsiyi önceden ısıtılan fırına koyun Her yeri pembeleşene kadar pişirin


Fırından çıkınca soğuk şurubu üstüne dökün Üstüne kapak kapatın Şurubu iyice emmesini bekleyin Üstüne hindistan cevizi ve pudra şekeri dökün İstenilen büyüklükte karelere kesin servise hazır hale getirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla