Konu
:
Kolay Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Milföy Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Milföy Tatlısı
milföylü tatlı - milföylü şerbetli tatlı - milföy hamuruyla tatlı nasıl yapılır
Kullanılacak Malzemeler
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı şeker
Sade pasta kremi( hazır)
1 bardak erimiş margarin (veya tereyağ)
500 gr yufka
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanma Şekli
2 su bardağı şekere 1,5 su koyarak şurup hazırlayın
İneceğine yakın limon suyunu dökün
Bir kenara koyun soğusun
Pasta kremini hazırlayın
Cam fırın tepsisini yağlayın kenarlardan sarkacak şekilde yufkayı tepsiye yayın
Diğer yufkaları tepsinin boyunda kesin
Tepsiye bir yufka üzerine erimiş yağ gezdirin onun üstüne krema koyup tepsinin her yerine yayın
Elinizdeki yufka krema bitene kadar işlem devam edin
En üste de yağ sürüp yanda fazla olan yufkaların üstüne kapatın
Hamuru boyuna üç parçaya bölün
(İçinin iyi pişmesi hamurun kabarmaması için) Tepsiyi önceden ısıtılan fırına koyun
Her yeri pembeleşene kadar pişirin
Fırından çıkınca soğuk şurubu üstüne dökün
Üstüne kapak kapatın
Şurubu iyice emmesini bekleyin
Üstüne hindistan cevizi ve pudra şekeri dökün
İstenilen büyüklükte karelere kesin servise hazır hale getirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul