Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Ramazan Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Ramazan Tatlısı



Malzemeler :


* Şeftalili Ramazan Tatlısı:

5 Şeftali

1 Su B Tozşeker

1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:

1 Lt Süt

1 Su B Tozşeker

1 P Vanilya

2 Çorba K Buğday Nişastası

2 Çorba K Pirinç Unu
* Üzeri İçin:

3 Çorba KToz Badem

Hazırlanışı


Şeftalilerin kabuklarını soyun Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin Üzerine toz şekeri dökün Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin


Ardından vanilyayı ilave edin Kaynayınca ocaktan alın Fırın kabına kremayı dökün Üzerüne şeftalileri dizin Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla