Konu
:
Şeftalili Ramazan Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Ramazan Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Ramazan Tatlısı
Malzemeler :
* Şeftalili Ramazan Tatlısı:
5 Şeftali
1 Su B
Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:
1 Lt
Süt
1 Su B
Tozşeker
1 P
Vanilya
2 Çorba K
Buğday Nişastası
2 Çorba K
Pirinç Unu
* Üzeri İçin:
3 Çorba K
Toz Badem
Hazırlanışı
Şeftalilerin kabuklarını soyun
Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın
Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin
Üzerine toz şekeri dökün
Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin
Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin
Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin
Ardından vanilyayı ilave edin
Kaynayınca ocaktan alın
Fırın kabına kremayı dökün
Üzerüne şeftalileri dizin
Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul