Yalnız Mesajı Göster

Bademlı Hurma Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademlı Hurma Tatlısı



Bademlı Hurma Tatlısı Tarifi - Bademlı Hurma Tatlısı yapımı - Bademlı Hurma Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler:


250 gram un

400 gram su

100 gram yağ

limon

4 yumurta

750 gram şeker

50 gram antepfıstığı

3 su bardağı zeytinyağı

100 gram iç badem


yapılışı:


1 -100 gram sade yağ 400 gram su ve 250 gram un ile şokola krem hamurunu hazırlayınız

2 -hamuru ateşten alınca içerisine 4 yumurta, 100 gram kabukları soyulmuş makinadan geçirilmiş veya incecik kıyılmış bademi ilave edip iyice yoğurunuz 3- yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp muntazam yuvarlaklar yapınız 4 -her yuvarlağı, kalbur, rende veya çatal üzerinde hafif yassıltıp sonra yuvarlıyarak hurma şekli veriniz

5- hafif kızdınlış zeytinyağına kararı kadar atıp hafif pembe renkte kızartınız 6- kızaranları soğuk şuruba atıp, şurubu çekenleri servis tabağına yerleştiriniz

7- üzerlerine kaymak veya yeşil fıstık serpip servis yapınız not yağı soğutup 2 nci kızartmaya öyle başlayın aksi taktirde içleri hamur olur

Alıntı Yaparak Cevapla