Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı



Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Tarifi - Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı

Malzeme Listesi


250 Gr Tel Kadayıf

5 Çorba K Toz Şeker

1 Su B Ceviz

1 Tatlı K Tarçın

1 Lt Süt

1 Su B Toz Şeker

2 Çorba K Un

1 Çorba K Nişasta

1 Yumurta Sarısı

1 Pk Damla Sakızı

1 Pk Labne Peyniri

2 Çorba K Tereyağı


Üzeri İçin:

Dondurma


Hazırlanışı:


Öncelikle kadayıfları incecik doğruyoruz Doğranan kadayıfların üzerine cevizleri döküyoruz Kadayıfları tereyağ ve sıvıyağ içerisinde kavuruyoruz


Kadayıflarımızın üzerine şeker ve tarçın döküyoruz Kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya devam ediyoruz


Muhallebisi için: Tencerenin içerisine sütü döküyoruz Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve yumurtanın sarısını ilave edip bi süre karıştırıyoruz


Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peynirini döküyoruz Kupların zeminine önce kadayıfları koyuyoruz, üzerine muhallebi döküyoruz


Malzemeler bitene kadar bir kat kadayıf, bir kat muhallebi koyuyoruz Tatlımızı dolapta 1 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla