Konu
:
Kayısılı Karamelli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Karamelli Muhallebi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Karamelli Muhallebi
Kayısılı Karamelli Muhallebi Tarifi - Kayısılı Karamelli Muhallebi Nasıl Yapılır - Kayısılı Karamelli Muhallebi Malzemeleri
MALZEMELER
Yarım kilo gün kurusu kayısı
yarım su bardağı şeker
dövülmüş fındık
muhallebisi için;
1 lt
süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
200 gr
tereyağ
karameli için;
1 su bardağı şeker
125 gr
tereyağ (yarım paket)
yarım paket çiğ krema
YAPILIŞI
Kayısılar küçük küçük doğranıp, şekerle ve az su ile pişirilir
İri çekilmiş fındık kırığı soğuyan kayısı ile karıştırılır
Bu karışım büyük boy tırtıklı borcamın altına yerleştirilir
Muhallebi için olan malzemeler yağ hariç pişirilir
Piştikten sonra yağ ilave edilip çırpılır
Kayısıların üzeri muhallebi ile kaplanır
Karamel için, önce şeker harlı ateşte yanlarından erimeye başlayana kadar beklenir
Şeker iyice erimeye başladığında yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırılarak şekerin tamamının erimesi sağlanır
Bu aşamada tereyağ ilave edilip iyice eriyinceye kadar hızlıca karıştırılır
Tereyağ eridikten sonra ocaktan alınıp krema ilave edilerek hızılıca karıştırılmaya devam edilir
Karışım homojen bir hal alana kadar devam edilir
Servis sırasında muhallebi dilimlerinin üzerlerine karamel sos gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul