Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Karamelli Muhallebi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Karamelli Muhallebi



Kayısılı Karamelli Muhallebi Tarifi - Kayısılı Karamelli Muhallebi Nasıl Yapılır - Kayısılı Karamelli Muhallebi Malzemeleri


MALZEMELER

Yarım kilo gün kurusu kayısı

yarım su bardağı şeker

dövülmüş fındık


muhallebisi için;

1 lt süt

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı şeker

200 gr tereyağ


karameli için;

1 su bardağı şeker

125 gr tereyağ (yarım paket)

yarım paket çiğ krema


YAPILIŞI

Kayısılar küçük küçük doğranıp, şekerle ve az su ile pişirilir İri çekilmiş fındık kırığı soğuyan kayısı ile karıştırılır Bu karışım büyük boy tırtıklı borcamın altına yerleştirilir


Muhallebi için olan malzemeler yağ hariç pişirilir Piştikten sonra yağ ilave edilip çırpılır

Kayısıların üzeri muhallebi ile kaplanır


Karamel için, önce şeker harlı ateşte yanlarından erimeye başlayana kadar beklenir Şeker iyice erimeye başladığında yavaş yavaş çırpma teliyle karıştırılarak şekerin tamamının erimesi sağlanır Bu aşamada tereyağ ilave edilip iyice eriyinceye kadar hızlıca karıştırılır Tereyağ eridikten sonra ocaktan alınıp krema ilave edilerek hızılıca karıştırılmaya devam edilir Karışım homojen bir hal alana kadar devam edilir

Servis sırasında muhallebi dilimlerinin üzerlerine karamel sos gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla