Konu
:
Elmalı Dondurmalı Bohça
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Dondurmalı Bohça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Dondurmalı Bohça
Elmalı Dondurmalı Bohça Tarifi - Elmalı Dondurmalı Bohçanın Yapılışı - Soğuk Tatlılar
Malzemeler :
* 3 elma
* 4 çorba k
toz şeker
* 1 çay b
kuru üzüm
* 1 çay b
file fındık
* 1 çay k
tarçın
* 1 çorba k
tereyağı
* 8 baklavalık yufka
Hazırlanışı :
İlk olarak elmaları soyduktan sonra minik küpler halinde doğrayın
Isıtılmış tavaya alarak üzerine şekeri ekleyin
Biraz çevirdikten sonra üzerine tereyağı, kuş üzümü, file fındık ve tarçını da ekleyerek elma yumuşayıncaya kadar kısa süre pişirin
4 baklavalık yufkayı üst üste koyarak 4’e kesin
İçine iç harçtan koyarak bohça gibi kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine sıvıyağ sürün
170 derede kızarana kadar pişirin
Pişip soğuttuğunuz elmalı bohçaları dondurma ile beraber servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul