Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Şeftali Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Şeftali Tatlısı



İrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı



Malzemeler


2 su bardağı şeftali suyu

2 su bardağı irmik

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı margarin

Üzeri İçin;

2 adet şeftali



# İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenir

# Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır Doğranan şeftaliler düzgün bir şekilde dizilir Bir kenara bırakılır

# Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır Daha sonra orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir

# Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır Önceden hazırlanmış şeftali dilimlerinin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir

# Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur


Alıntı Yaparak Cevapla