Konu
:
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması
Ekmek Kadayıfı Sarması Nasıl Yapılır - Kaymaklı Kadayıf Sarması - Çikolata Soslu Kadayıf Sarması
Malzeme:
1 adet hazır ekmek kadayıfı
1 kutu kaymak
2,5 kg toz şeker
8 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için :
çikolata sos
Yapılışı:
Ekmek kadayıfını 5 dakika kadar ılık suda bekletin, ardından suyunu süzün
Diğer tarafta suyu kaynatıp tozşekeri ve limon suyunu ekleyerek şerbeti hazırlayın
Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirin
30 dakika kadar şerbeti üzerine yedirerek pişirin
Ekmek kadayıfının genişlemesi tamamlanıncaya kadar pişirme işlemine devam edin
Kadayıfın altı kızardıktan ve şerbetini çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra içine kaymak sarın
Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul