Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması



Ekmek Kadayıfı Sarması Nasıl Yapılır - Kaymaklı Kadayıf Sarması - Çikolata Soslu Kadayıf SarmasıMalzeme:

1 adet hazır ekmek kadayıfı

1 kutu kaymak

2,5 kg toz şeker

8 su bardağı su

2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için :


çikolata sos

Yapılışı:


Ekmek kadayıfını 5 dakika kadar ılık suda bekletin, ardından suyunu süzün Diğer tarafta suyu kaynatıp tozşekeri ve limon suyunu ekleyerek şerbeti hazırlayın Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirin 30 dakika kadar şerbeti üzerine yedirerek pişirin


Ekmek kadayıfının genişlemesi tamamlanıncaya kadar pişirme işlemine devam edin Kadayıfın altı kızardıktan ve şerbetini çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra içine kaymak sarın Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla