Konu
:
Tırtıl Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Tırtıl Baklava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tırtıl Baklava
tırtıl baklava tarifi - tırtıl baklava yapilisi - tırtıl baklava tarifleri - tırtıl baklava nasil yapilir - resimli tırtıl baklava tarifi
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
içi:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
hamuru açmak için un ve nişasta
şerbet:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 limon suyu
Eritilmiş tereyağı
Yumurta, yağ ve yoğurdu karıştır
Un, tuz ve kabartma tozunu harmanla ve eleyerek yumurta karışımına ekle
Yumuşak ve özleşmiş bir hamur elde et ve 1 saat üstü nemli bez ile örtülmüş şekilde dinlendir
Ceviz büyüklüğünde yumaklar yap
10 dakika daha dinlendir ve un serperek tabak büyüklüğünde aç ve daha sonra nişasta ile unu karıştırarak ince ve şeffaf olana kadar hamuru aç
İlk hamuru açtıktan sonra öbür hamuru açana kadar kuruması için, bir yere sererek beklet
Hafif kurumuş hamuru iki ucunu ortada birleştirerek dikdörtgen haline getir
Cevizi bütün hamura yay
Oklavayı hamurun uzun tarafına koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sar
Hamurun iki ucunu ortaya ittirerek büzdür
Oklavayı çekerek çıkar
Bu şekilde bütün hamurları hazırladıktan sonra, tepsiye diz
Bir kaç gün örtü altında kurut
(Taze şekildeyken kızartılırsa gevrek olmaz) Kaşıkla eritilmiş yağı hamurlara dök ve istenilen büyüklükte kes ve önceden ısıtılmış fırında kızart
Bu arada şerbeti hazırla
Şeker ve suyu karıştır ve kaynat
İndirmeye yakın limon suyunu ekle ve bir taşım kaynatarak, baklava soğumuş ve şerbet ılıkken dök
Baklavalar şerbeti iyice çektikten sonra servis et
Bu tatlının ismi başka şehirlerde farklı adlandırılabilir
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul