Konu
:
Fıstıklı Samsa Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Samsa Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Samsa Tatlısı
Fıstıklı Samsa Tatlısı Tarifi - Fıstıklı Samsa - Fıstıklı Samsa Tatlısı Yapılışı - Şerbet Nasıl Hazırlanır
Malzemeler:
125 gram margarin
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı sirke
6-7 su bardağı un
1 kase Antep fıstığı içi
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı frambuaz sos
Üzeri için:
200 gram margarin
Şerbeti için:
6 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış margarini, sütü, sıvıyağı, yumurtayı, kabartma tozunu ve sirkeyi hamur yoğurma kabında kanştırın
Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hazırladığınız hamuru 60 adet küçük parçaya ayınn
Her bezeyi nişasta serpilmiş tezgahın üzerinde açıp 20'li üç gruba ayırın
Açılan 20'li hamur grubunu üst üste yerleştirip ince bir yufka elde edinceye kadar tekrar açın
Her hamuru ortasından ikiye kesin
Üzerlerine çok ince tabaka halinde suyu süzülmüş frambuaz sostan sürün, Antep fıstığı içi ile ceviz içini serpin
Rulo şeklinde sann ve her ruloyu 5'er santim arayla çapraz olacak şekilde dizin
Rulolan yağlı kağıt serili fınn tepsisine yerleştirin
Bu şekilde buzdolabında bir gün boyunca bekletin
Margarini eritin ve yeterince dinlendirmiş olduğunuz hamurlann üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Şeıbet için bir tencerede su, şeker ve limon suyunu kaynayana kadar kanştınn
Hazır olunca ılınması için kenara ayırın
Pişen hamurlan şerbetin içinde biraz bekletin ve tekrar tepsiye dizin
Servis tabağına aktarın
İsteğe göre rulo gofret, kaymak veya reçel eşliğinde servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul