Konu
:
Lor Peynirli Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Lor Peynirli Güllaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Peynirli Güllaç
Lor Peynirli Güllaç Tarifi - Lor Peynirli Güllaç Yapılışı - Güllaç Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 paket güllaç yaprağı
250 gram tatlı lor peyniri
100 gram tereyağı
250 gram Antep fıstığı içi
Şerbeti için:
2 litre süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı gül suyu
3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Nar taneleri
Pişmiş waffle
Hazırlanışı:
Şerbet için süt, vanilya, gül suyu ve toz şekeri bir kapta kaynatın
Ayrı bir kabın içinde tereyağını eritin ve içine lor peynirini ilave ederek kavurun
Şerbetten 1 kepçe ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın
Güllaç yapraklarını, malzeme yarısına gelene kadar her katın arasına bir kepçe şerbet yedirerek tepsiye yerleştirin
Kalan güllaç yapraklarını, aralarına lor peynirli iç ve fıstıkları yerleştirerek dizme işlemini sürdürün
Kalan şerbeti üzerine gezdirin
İsteğe göre gül yaprakları ve nar taneleri ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul