Yalnız Mesajı Göster

Lor Peynirli Güllaç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Güllaç



Lor Peynirli Güllaç Tarifi - Lor Peynirli Güllaç Yapılışı - Güllaç Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 paket güllaç yaprağı

250 gram tatlı lor peyniri

100 gram tereyağı

250 gram Antep fıstığı içi

Şerbeti için:

2 litre süt

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı gül suyu

3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Nar taneleri

Pişmiş waffle


Hazırlanışı:

Şerbet için süt, vanilya, gül suyu ve toz şekeri bir kapta kaynatın Ayrı bir kabın içinde tereyağını eritin ve içine lor peynirini ilave ederek kavurun Şerbetten 1 kepçe ilave ederek birkaç dakika daha kaynatın Güllaç yapraklarını, malzeme yarısına gelene kadar her katın arasına bir kepçe şerbet yedirerek tepsiye yerleştirin Kalan güllaç yapraklarını, aralarına lor peynirli iç ve fıstıkları yerleştirerek dizme işlemini sürdürün Kalan şerbeti üzerine gezdirin İsteğe göre gül yaprakları ve nar taneleri ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla