Konu
:
Kadayıf Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Dolması
kadayıf dolması Tarifi - kadayıf dolması Nasıl Yapılır - kadayıf dolması Malzemeleri
Malzemeler
250 gr
Tel kadayıf (taze, yumuşak ve saçaklı)
152 gr
Ceviz içi (elle kırılmış)
1 çorba kaşığı Limon suyu
3 su bardağı Şeker
2,5 su bardağı Su
Kızartmak için Yağ
Tarif
Şerbeti için; su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın
Limon suyunu ekleyerek karıştırın , ocağın altını kapatın
Kadayıftan parçalar alarak 15 x 15 cm ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın
Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin
Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın
Bu şekilde 6 tane hazırlayın
Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın
Kadayıf dolmalarını yumurtaya süratle batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker
Hazırladığınız dolmaları kızgın yağa atarak kıratın
Dolmalar nar gibi kızardığında daha once hazırlamış olduğunuz şerbete atın
10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp Borcam oval tepsiye koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul