Yalnız Mesajı Göster

Güllaç Baklavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç Baklavası



Güllaç Baklavası Tarifi - Güllaç Baklavası Yapılışı - Güllaç Baklavası Nasıl Yapılır - Güllaç Baklavası Malzemeleri

Malzemeler:

4 adet güllaç yufkası

½ litre süt

200 gr ceviz

3 yumurta

1 ½ su bardağı sıvıyağ


Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3 bardak su

3 damla limon suyu


Yapılışı:

Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve su konur 3-4damla limon suyu sıkılıp koyuluşana kadar kaynatılır Ilınmaya bırakılırAyrı bir tencerede yarım litre süt serçe parmağı yakmayacak kadar ısıtılır Güllaç yufkaları dörde bölünüp sütle ıslatılır ve dövülmüş cevizle börek gibi sarılır1 buçuk su bardağı sıvıyağ kızdırılır Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılıp çırpılır Hazırlanan güllaç baklavaları yumurtaya bulanır Yağda altın rengi alana kadar kızartılır Tavadan alınır alınmaz ılık şerbetin içine atılır Şerbetini iyice çekince alınır

Alıntı Yaparak Cevapla