Konu
:
Güllaç Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Güllaç Baklavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaç Baklavası
Güllaç Baklavası Tarifi - Güllaç Baklavası Yapılışı - Güllaç Baklavası Nasıl Yapılır - Güllaç Baklavası Malzemeleri
Malzemeler:
4 adet güllaç yufkası
½ litre süt
200 gr ceviz
3 yumurta
1 ½ su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
3 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için tencereye 3 su bardağı şeker ve su konur
3-4damla limon suyu sıkılıp koyuluşana kadar kaynatılır
Ilınmaya bırakılır
Ayrı bir tencerede yarım litre süt serçe parmağı yakmayacak kadar ısıtılır
Güllaç yufkaları dörde bölünüp sütle ıslatılır ve dövülmüş cevizle börek gibi sarılır
1 buçuk su bardağı sıvıyağ kızdırılır
Ayrı bir kaba 3 yumurta kırılıp çırpılır
Hazırlanan güllaç baklavaları yumurtaya bulanır
Yağda altın rengi alana kadar kızartılır
Tavadan alınır alınmaz ılık şerbetin içine atılır
Şerbetini iyice çekince alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul