Konu
:
Frambuazlı Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Frambuazlı Güllaç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frambuazlı Güllaç
Frambuazlı Güllaç Tarifi - Frambuazlı Güllaçın Yapılışı - Ramazanın Vaz geçilmeyen Tatlısı
Malzemeler:
Güllaç için;
6 yaprak güllaç
1 lt süt
1 su bardağı şeker
Antepfıstığı içi
Frambuazlı çikolatalı krema için;
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı su
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
300 gr dondurulmuş frambuaz
2 paket beyaz çikolata
2,5 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı:
Kremayı hazırlamak için; şekeri, suyu ve mısır nişastasını bir tencereye koyun
Frambuazlardan bir kısmını üzeri için ayırın, kalanını tencereye ekleyin
Kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın
Kaynamaya başlayınca sürekli karıştırarak 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin
Eridikten sonra içine kremayı ekleyin ve karıştırın
Vanilyayı ilave edin
Soğuduktan sonra frambuazlı kremaya ekleyerek iyice karıştırın
Başka bir tencereye sütü koyun, şekeri ekleyin ve karıştırarak ısıtın
Orta ısıdaki süte bir güllaç yaprağını batırarak ıslatın ve borcam tepsiye yerleştirin
Kenarlarını üzerine buruşturarak katlayın
2 yaprak güllacı da aynı şekilde ıslatarak yerleştirin
3
katın üzerine hazırlanan frambuazlı kremadan sürün
Üzerine tekrar 3 kat daha ıslatılmış güllaç yaprağı koyun
Kenarlarını katlayın
Üzerini çekilmiş fıstık içi ve kalan frambuazlarla süsleyin ve buzdolabına koyarak soğumaya bırakın
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul