Konu
:
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
ekmek kadayıfı - tatlı tarifi
Malzemeler
1 ekmek kadayıfı (bir çift)
8 su bardağı sıcak su
8 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
(arzuya göre) kaymak
Yapılışı
Ekmek kadayıflarının bir parçasını geniş bir tepsiye yerleştirelim, üzerine 16 bardak sıcak suyu gezdirip yumuşatalım, (tepsideki sudan gezdirerek kadayıfın yumuşamasını sağlayın)
Ayrı bir tepside ekmek kadayıfının diğer parçasını da sıcak su ile ıslatalım ve ara sıra üzerine tepsideki sudan gezdirelim
Şerbeti hazırlayalım
Tencereye şekeri ve 6 su bardağı suyu ekleyip 5 dakika kaynatalım, limon suyunu ekleyip bir taşını daha kaynatarak ateşten alalım
Kâğıt havluyu kadayıfların üzerine hafifçe bastırarak fazla suyunu alalını
Üzerlerine şerbet gezdirelim
Kadayıf tepsilerini ateşe oturtup ara sıra çevirerek bir iki taşını kaynatalım
Tepsiyi ateşten alalını
Kadayıfların birini ters yüz ederek kabuklu yüzü üste gelecek şekilde diğerinin üzerine oturtalım
Kadayıf ılıdığında dilimlere kesip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul