Konu
:
Hurmalı Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı Kadayıf
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmalı Kadayıf
Hurmalı Kadayıf Tarifi - Hurmalı Kadayıfın Yapılışı - Kadayıf Tarifi
Malzemeler;
Yarım kilogram tel kadayıf
250 gr tereyağı
15 adet hurma
Serbeti için;
3su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı;
Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyun
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın
Kenarda soğutun
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın
Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın
Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun
Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın
Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin
Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın
Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın
Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Kadayıf şerbeti çekince servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul