Konu
:
Karamelli Etimek Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Etimek Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Etimek Tatlısı
Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi - Karamelli Etimek Tatlısı Yapılışı - Sahrap Soysal Tarifi - Pişirme Talimatları
1 paket etimek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Kreması için;
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday)
1 paket vanilya
Ayrıca;
1 poşet toz krem şanti (75 gr)
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı hindistancevizi tozu
Hazırlanışı
Etimekleri en az 35 santim boyundaki dikdörtgen bir borcama yan yana dizin
Etimekleri kırarak kaptaki boşlukları da doldurun
Toz şekeri küçük dar bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırmadan pişirmeye başlayın
Şeker önce eriyecek, sonra sulanacak, en sonunda da kahverengi olacaktır
Bu aşamaları dikkatle izleyip şeker kahverengiye dönüştüğü sırada suyu eklemeniz gerekiyor
Suyu aktarırken yüzünüzü tencereden uzak tutun, çünkü karışım çokfokurdayacaktır
Ocağı kısıp karıştırarak şekeri eritmeye çalışın
Şeker önce topak topak olacak, daha sonra eriyecektir
Ocaktan aldığınız kahverengi suyu, henüz sıcak haldeyken etimeklerin üzerine gezdirin
Diğer taraftan, kremayı hazırlamak için; un, nişasta ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktarın
Sütü azar azar ilave ederken bir taraftan da tel çırpıcıyla karıştırmaya başlayın
Sütün tamamını ekleyince tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun
Sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp etimeklerin üzerine, her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayın
7 Tatlıyı buzdolabında bir gece bekletin
Ertesi gün krem şanti ve sütü bir kapta katılaşıncaya kadar çırpıp tatlının üzerine kaşık ya da spatula yardımıyla sürün
Üzerini bol miktarda hindistanceviziyle süsleyip dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul