Konu
:
Muhallebili Kadayıf Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Kadayıf Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Kadayıf Dolması
Muhallebili Kadayıf Dolması Tarifi - Muhallebili Kadayıf Dolması Yapılışı - Kadayıf Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları
Malzemeler:
350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi İçin:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200 ml)
Hazırlanışı:
Kadayıfı ince ince kırın
Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun
Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dakika soğumaya bırakın
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın
Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin
Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul