Konu
:
Sade Kolay Keşkül
Yalnız Mesajı Göster
Sade Kolay Keşkül
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sade Kolay Keşkül
Keşkül tarifi - Keşkül tatlısı - Keşkül tatlı tarifi
MALZEME:
3/4 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
1 litre (5 su bardağı) süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş)
Keşkül Tarifi:
Pirinci yıkayıp süzün
1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın
Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin
Yumuşayan kabuklarını soyun
Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin
Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun
Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın
Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin
Soğuk olarak servis yapın
NOT: (Pirinci suda yumuşattıktan sonra ezerek Osmanlı geleneğinden gelen “subye” hazırlanmış olur
Buna imkân veya vakit bulamayanlar pirinç yerine 6 silme çorba kaşığı pirinç nişastası da kullanabilirler
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul