Konu
:
Kaymaklı Güllaç Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Güllaç Baklavası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Güllaç Baklavası
Kaymaklı Güllaç Baklavası Tarifi - Kaymaklı Güllaç Baklavası Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır - Baklava Pişirme Süresi
Güllacın bütünce yapraklarını adi su ile birbiri üzerinde ıslatınız
Böylece güllaçların yarısını üst üste ıslatarak yığdıktan sonra tepsiyi eğri bir şekilde bırakın
Suyu süzülüp güllaç kabarsın
Aradan bir saat kadar geçtikten sonra baklava baklava kesip birer birer çalkalanmış yumurtaya bulayınız
Kızgın sadeyağda nar gibi olana dek kızartınız
Sonra daha önce hazırlamış olduğunuz kestirilmiş koyu şerbet içine birer birer sokup çıkardıktan sonra bir tabağa dizip Kaymak parçalarını koyu soğuk şekere batırarak baklavaları tabağa dizerken aralarını açıp kaymak parçalarını ara yere sıkıştırarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul