Yalnız Mesajı Göster

Dil Peynirli Künefe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Peynirli Künefe



Dil Peynirli Künefe Tarifi - Dil Peynirli Künefe Yapılışı - Künefe Nasıl Yapılır - Dil Peynirli Künefe Pişirme Süresi

Malzemeler: (4 kişilik)

1 Paket Sütaş Dil Peyniri

2 Yemek Kaşığı Sütaş Tereyağı

200 Gr Çiğ Tel Kadayıf

1 Su Bardağı Toz Şeker

½ Lt Su

¼ Adet Limon

1 Top Vanilyalı Dondurma

Bir Tutam Toz Yeşil Fıstık


Yapılışı

Ufak boy teflon tavanın içerisini Sütaş Tereyağı ile yağlayın, daha sonra içini çok ince tabaka şeklinde çiğ tel kadayıfla kaplayın Kaplama esnasında kadayıfı elle güzelce bastırın Sütaş Dil Peyniri’ni çok ince parçacıklar şeklinde kestikten sonra kadayıfın üzerine orantılı bir biçimde serpiştirin ve üzerini tekrar aynı kalınlıkta çiğ tel kadayıfı ile kaplayın En üste ufak parçacıklar halinde tereyağı koyun Su, toz şeker ve limon suyunu bir tencere içerisine koyarak, koyu şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın Tavada hazırlamış olduğumuz künefeyi çok kısık ateşte pişirmeye başlayın Kadayıflar altın sarısı rengini alıp dil peyniri erimeye başlayınca ters düz edip diğer tarafını da aynı şekilde pişirin Daha sonra kaynamakta olan şerbeti sıcak halde kadayıfın üzerine dökerek çekmesi bekleyin Arzuya göre üzerine toz fıstık serpiştirerek bir top dondurma veya kaymak ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla