Konu
:
Arı Sokması Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Arı Sokması Pastası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arı Sokması Pastası
Arı Sokması Pastası Tarifi - Arı Sokması Pastası Nasıl Yapılır - Arı Sokması Pastasının Yapılışı
Malzemeler:
1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
500 gram un
100 gram şeker
250 ml oda sıcaklığında süt
1 yumurta
50 gram tereyağ
Bir miktar tuz
Ara Kreması İçin:
2 paket vanilyalı puding
750 ml süt
100 gram şeker
1 yumurta sarısı
200 gram çiğ krema
Üzeri için:
100 gram çiğ krema
50 gram tereyağ
2 yemek kaşığı bal
100 gram şeker
200 gram file badem
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerin tamamı karıştırılarak yoğurulur
Hamur 30 dk
bekletilir
Diğer tarafta puding , süt ve şeker pişirilir, biraz soğuduktan sonra yumurta sarısı ilave edilir ve karıştırılır
Bir kenarda soğuması beklenir
Üzeri için 100 gr çiğ krema, bal, tereyağ ve şeker bir tencerede kısa zaman pişirilir
En son ocak kapatılınca bademler ilave edilir ve bekletilir
Hazır olan hamur diktörtgen bir tepsiye tepsinin şeklini alacak biçimde yayılır
10 dk
beklenir ve daha sonra bademli karışım üzerine yayılır
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dk
pişirilir
Soğuması beklenir
Soğuyan hamur pandispanya gibi iki kat olacak şekilde kesilir
Soğuyan pudinge 200 gr
çiğ krema yada çırpılıp soğutulmuş kremşanti eklenir ve bir kez daha çırpılır
Soğuyan hamurun arasına yayılır, diğer parça yani bademli kat üste gelecek şekilde kapatılır en az 3 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul